Somfy Blog

Tips en trucs voor jouw connected woning

Verhoog de veiligheid van jouw huis met het vernieuwde huisalarm

Voor velen die tegenwoordig in huizen en appartementen wonen, kan een huisalarm extra beveiliging bieden tegen ongewenste bezoekers.

Een eenvoudig te installeren huisalarm is om vele redenen praktisch en een investering die kan helpen bij een betere nachtrust. De hedendaagse smarthome-alarmen worden snel en soepel geïnstalleerd zonder bedrading, omdat de verschillende apparaten draadloos zijn dankzij de werking op batterijen. In principe hebben alleen beveiligingscamera's en de centrale eenheid constant stroom nodig om te kunnen functioneren.

Extra zekerheid met een grotere accu als de stroom uitvalt


Het nieuwe en vernieuwde huisalarm van Somfy heeft een groot merkbaar verschil. De centrale eenheid, ook wel Link genoemd, heeft een vernieuwing en een ander formaat gekregen. De oudere versie had een ingebouwde batterijback-up van maximaal 6 uur, terwijl de nieuwe, grotere versie een ingebouwde batterij heeft die het alarmsysteem bij stroomuitval tot 24 uur laat draaien.

Een batterijback-up zorgt ervoor dat het alarm in jouw huis blijft werken als de stroom uitvalt. Alle aangesloten apparaten kunnen blijven communiceren met de hoofdunit (Link) en alarm slaan bij een mogelijke inbraakpoging. Nu tot wel 24 uur lang, goed voor langere stroomstoringen.

Breid uit met meer sensoren en camera's


Een slim huisalarm bedien je eenvoudig via een app die je alle mogelijkheden geeft om niet alleen verschillende apparaten in je alarmsysteem te configureren. Het is ook eenvoudig om meer sensoren toe te voegen die de bescherming van jouw huis vergroten. Via duidelijke instructies in de app word je als gebruiker door de verschillende stappen geleid om je nieuwe sensor te installeren.

Naast het installeren van meer sensoren, is het net zo eenvoudig om één of meerdere beveiligingscamera’s toe te voegen aan je huisalarm. Een beveiligingscamera kan helpen om de woning in de gaten te houden wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent of als je gewoon jouw huisdier in de gaten wilt houden terwijl jij aan het werk bent. Een buitencamera kan ook gebeurtenissen registreren die worden gedetecteerd wanneer de bewoners liggen en slapen. Slim geïnstalleerd kan hij ook de verlichting buiten aanzetten, wat een afschrikkende werking kan hebben op mensen met kwade bedoelingen.

Kies uit meerdere huisalarmpakketten voor verschillende huishoudens


Of je nu in een klein appartement, een grotere tussenwoning of villa woont, er zijn verschillende alarmpakketten waaruit je kunt kiezen die optimaal bij jou passen. Kies tussen pakketten voor minder deuren en ramen of pakketten met beveiligingscamera's.

Voor extra veiligheid zijn er ook huisalarmpakketten met rookmelders die het hele gezin wakker maken als er rook in huis wordt gedetecteerd. Uiteraard is het voor meer veiligheid ook mogelijk om brandmelders aan te schaffen voor reeds bestaande installaties.

Houd er ook rekening mee dat je een abonnementsvrij huisalarm mee kunt nemen als je naar een andere woning verhuist. Zonder extra kosten of eigenaardigheden. Simpelweg een slim huisalarm!

Ga verder
Categorieën
Tags
Disqus is inactive