Somfy Blog

Tips en trucs voor jouw connected woning

Maak het dagelijks leven eenvoudiger met een codeklavier voor je huisalarm

Tegenwoordig investeren veel mensen in een huisalarm. Niet in de laatste plaats omdat het een afschrikkende werking heeft tegen ongewenste gasten, maar ook omdat dit meer gemoedsrust brengt.

somfy-home-alarm-advanced-keypad-boy-deactivate

De huidige slimme huisalarmen zijn in veel opzichten praktisch. Ze kunnen zo worden geprogrammeerd dat ze automatisch op vaste tijden worden geactiveerd, ze kunnen automatisch worden gedeactiveerd als er iemand thuiskomt of er wordt een kleine afstandsbediening gebruikt om het alarm in of uit te schakelen.

 

Ontdek het nieuwe codetoetsenbord voor Somfy Protect


Somfy Protect is een huisalarm zonder abonnement dat op de Nederlandse markt is sinds de lancering in 2017. Dit populaire huisalarm is verkrijgbaar in een aantal verschillende ontwerpen, geschikt voor zowel grotere als kleinere huizen, ongeacht of het om een villa gaat, appartement of rijtjeshuis.

Nu is er een autonoom en op batterijen werkend codetoetsenbord gelanceerd. Het nieuwe Somfy Protect Indoor Keypad is, zoals het klinkt, een codeklavier waarmee je jouw huisalarm kunt beheren. Het codeklavier heeft een bekroond design dat mooi in huis past. Met zijn ronde design en duidelijke cijfers en symbolen is deze gemakkelijk te hanteren voor jong en oud.

Kies een code van 4 of 6 cijfers die makkelijk te onthouden is en dan is het mogelijk om het alarm snel en eenvoudig in en uit te schakelen!

Eenvoudig te monteren en te hanteren


Installatie van het codeklavier kan op verschillende manieren gebeuren. Het kan worden bevestigd met de meegeleverde 3M-tape of aan de muur worden geschroefd. Ook is het goed om de unit liggend op een meubelstuk naast de entree te plaatsen. Het codeklavier wordt gevoed door twee standaard AA-batterijen die tot 2 jaar meegaan. De werking op batterijen maakt een flexibele plaatsing van het apparaat mogelijk en er hoeven geen kabels getrokken te worden. Het apparaat is eenvoudig te installeren in de Protect-app en het duurt slechts een paar minuten om het zelf te doen.

Het is de locatie waar je over na moet denken, dus besteed hier ook een paar minuten aan. Als in plaats van een afstandsbediening, sleutelhanger of de app het codeklavier wordt gebruikt, dient deze naast de voordeur te worden geplaatst, zodat het in- en uitschakelen zonder problemen kan plaatsvinden voordat je van huis gaat of een dagje thuiskomt. Hetzelfde geldt als het in de kelder moet zijn: plaats het bij de ingang, zodat het uitschakelen snel en soepel kan gebeuren.

Fraudebestendig voor extra veiligheid


Een ander voordeel van het Somfy Protect Indoor Keypad is dat het een ingebouwde sabotagebeveiliging heeft. Dit betekent dat als iemand in een gealarmeerde toestand zou proberen het codetoetsenbord te openen, te manipuleren of te verwijderen, het alarm wordt geactiveerd en eventuele sirenes gaan loeien.

Als extra veiligheid is het ook mogelijk om bij ieder gebruik van de code een melding op de mobiele telefoon te ontvangen, waardoor eenvoudig bij te houden is wanneer de kinderen thuiskomen van school of wanneer de schoonmaakhulp is gearriveerd.

Verschillende manieren om de alarmen te activeren en deactiveren


Indoor Keypad is compatibel met Somfy Home Alarm, Home Alarm Essential en One/One+, wat betekent dat bestaande en geïnstalleerde huisalarmen meer functionaliteit kunnen krijgen.

Net als voorheen kan het Somfy Protect huisalarm op verschillende manieren worden geactiveerd en gedeactiveerd. De eenvoudigste manier is met de afstandsbediening, de sleutelhanger die aan de sleutelhanger is bevestigd. Ook is het als gebruiker mogelijk om bij het verlaten van huis een herinnering te krijgen om het alarm te activeren, wat dan eenvoudig in de app kan.

Als je altijd op dezelfde tijd van huis gaat of elke dag op hetzelfde tijdstip thuiskomt, is het mogelijk om te programmeren dat het huisalarm op een bepaald tijdstip wordt in- en uitgeschakeld. Met een slim huisalarm moet het gemakkelijk en zorgeloos zijn, niet alleen voor jou, maar voor het hele gezin!

Ga verder
Categorieën
Tags
Disqus is inactive