Somfy Blog

Tips en trucs voor jouw connected woning

Jouw recept voor een gezellige avond op het terras

Als de avond valt en de sterren oplichten, wordt het terras een betoverende plek waar je kunt ontspannen en genieten van een moment van rust en stilte.

Met de juiste sfeer en een beetje verzorging kun je van jouw terras of balkon een gezellig toevluchtsoord maken waar je heerlijk kunt ontspannen en de stress van alledag kan latenverdwijnen. Hier is ons 'recept' voor het creëren van de ultieme gezellige avond met jouw partner of vrienden op je terras onder de sterrenhemel, maar ook voor die mooie momenten als je je even wilt terugtrekken met een goed boek bijvoorbeeld.

Wat je nodig hebt voor jouw ideale terras of balkon
 

  1. Zachte kussens en dekens: Creëer een uitnodigende en gezellige sfeer door zachte kussens en dekens op je tuinmeubilair te plaatsen. Dit geeft een gevoel van comfort en maakt het gemakkelijker om te ontspannen en te genieten van de koele avondlucht.
  2. Sfeerverlichting: Verlicht je terras met sfeerverlichting die een warme en uitnodigende sfeer creëert. Gebruik bijvoorbeeld lichtslingers, lantaarns of slimme verlichting om een ​​zachte gloed te creëren die jouw terras verlicht en een romantische sfeer geeft. 
  3. Elektrische terrasoverkapping: Door de terrasoverkapping of het zonnescherm uit te laten schuiven kan het gevoel van een extra kamer zonder muren gecreëerd worden. Met een gemotoriseerd zonnescherm is dit eenvoudig te bedienen, zonder dat je hoeft op te staan. Vanaf de TaHoma app op je telefoon bedien je je zonwering maar ook vele andere apparaten in en rondom je huis. En je telefoon heb je altijd op zak, toch?
  4. Geurige bloemen en planten: Creëer een rustige sfeer met behulp van geurige bloemen en planten die een aangename geur verspreiden op jouw terras. Lavendel, rozen en jasmijn zijn voorbeelden van planten die niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook bijdragen aan een ontspannen sfeer.
  5. Een kopje thee of een glas wijn: Ga zitten met een warme kop thee of een verkoelend glas wijn en geniet van de momenten onder de sterren op jouw terras. Zie je het al voor je in gedachten? Neem de tijd om de goede smaken te proeven en gun jezelf de tijd om te ontspannen en te genieten van de rust.
  6. Ontspannende muziek of geluiden: Creëer de perfecte sfeer op jouw terras met ontspannende muziek of geluiden. We hebben allemaal zo onze smaak als het gaat om ontspannende muziek en dit is ook nog eens afhankelijk van onze stemming, maar doe het eens een keertje anders! Kies bijvoorbeeld rustige melodieën of geluiden uit de natuur, zoals golven of vogelgezang, om een ​​harmonieuze en vredige sfeer te creëren. Als je een speaker van Sonos hebt, kun je deze eenvoudig rechtstreeks vanuit de TaHoma app van Somfy bedienen.

 

Het creëren van een ontspannende avond op jouw terras of balkon onder de sterrenhemel is een gemakkelijke manier om jezelf te trakteren op rust en stilte te midden van de stress en zorgen van het dagelijks leven. Door dit recept van zachte kussens en dekens, sfeerverlichting, terrasoverkapping, geurige bloemen en planten, een warme kop thee of een glas wijn en ontspannende muziek of geluiden te volgen, creëer je je eigen kleine toevluchtsoord waar je heerlijk kunt ontspannen en genieten. Jouw leven onder de sterren...