Somfy Blog

Tips en trucs voor jouw connected woning

5 manieren om van je huis een veilige plek te maken

Dat iemand ongevraagd je woning binnendringt is iets waar je liever niet aan denkt en wat je niet hoopt mee te maken.

Wanneer dit dan toch is gebeurd heeft dit een grote impact, zowel mentaal als financieel. Als het om woningbeveiliging gaat, is voorkomen dan ook altijd beter dan genezen. Je huis scherp in de gaten houden met behulp van een geavanceerde camera en/of een alarm met sensoren is de perfecte manier om je gemoedsrust te waarborgen. 

Afschrikken is een belangrijke factor bij het veilig houden je woning en de beste manier om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van een inbraak is ervoor te zorgen dat je huis überhaupt niet als doelwit wordt gezien. In deze blog geven we vijf tips en oplossingen om de beveiliging van je huis te verbeteren.

 

Buitencamera

Zorgen over het beveiligen van je huis tegen indringers kunnen je 's nachts wakker houden. Slimme beveiligingscamera’s kunnen die angst voor een groot deel wegnemen. Ze houden je huis in de gaten wanneer jij dat niet kunt, 24 uur per dag, zeven dagen per week. Een beveiligingscamera zoals de Somfy Outdoor Camera is ontwikkeld om je huis te bewaken. De full HD-camera met nachtzicht en een ingebouwde sirene van 110dB maakt genoeg lawaai om indringers te laten schrikken en weg te jagen. Een pushmelding naar je telefoon volgt direct. 

De Somfy Outdoor Camera is volledig compatibel met Apple HomeKit, Amazon Alexa en Google Assistent. Dankzij de eenvoudige plug & play installatie kun je al binnen tien minuten je huis in de gaten houden met deze beveiligingscamera voor buiten.

 

Binnencamera

Een andere effectieve beveiligingsmaatregel voor je huis is het installeren van een beveiligingscamera voor binnen, zoals de Somfy Indoor Camera. Hiermee kun je binnenshuis alles in de gaten houden en op je smartphonescherm snel en gemakkelijk zien wat er aan de hand is. Zo kun je een blik op je kinderen werpen die aan het spelen zijn of erop toe zien dat de hond geen rommel maakt in de woonkamer. 

Als je het heft in eigen handen wilt nemen, kan de full HD-camera een melding naar je smartphone sturen wanneer deze iets opmerkt. En dankzij de ingebouwde microfoon en speaker kun je luisteren maar ook praten via je smartphone. Een eventuele indringer zou je dan rechtstreeks kunnen aanspreken – volledig op afstand- zodat je geen gevaar loopt. 

 

Alarmsysteem 

Het installeren van een alarmsysteem met verschillende sensoren biedt extra geruststelling en vermindert je zorgen over de beveiliging van je woning. Het Somfy Home Alarm is een plug & play alarmsysteem met binnensirene, keyfobs, bewegingsmelder en 3 IntelliTAGs (deur- en raamsensoren). 

 
De Somfy IntelliTAG kan de eerste tekenen van een inbraak detecteren nog voordat een raam of deur geopend wordt. Tevens kent deze deur- en raamsensor het verschil tussen normale gebeurtenissen, zoals iemand die op de deur klopt of een stuiterende bal, en potentiële bedreigingen, zoals het geluid van een boor of hamer. Bij een poging tot inbraak zal de sirene afgaan en wordt onmiddellijk een alarmmelding naar de smartphone verstuurd. 

 

De gebeurtenis opnemen

Het is niet altijd genoeg dat een camera een indringer ziet; het bewijs moet ook worden bewaard voor de politie en mogelijk ook voor de verzekering. De beveiligingscamera’s voor buiten en binnen van Somfy registreren allebei gedetecteerde bewegingen die je 30 seconden terug kan kijken. Deze opnamen kunnen vervolgens binnen de daaropvolgende zeven dagen worden gedownload. Deze service is bovendien volledig kosteloos. 

Om het gebruiksgemak compleet te maken, kunnen video's ook rechtstreeks worden geüpload en gedownload uit Dropbox, Google Drive en Onedrive. Je kunt ze zo gemakkelijk bewaren voor toekomstig gebruik, ze delen en downloaden. 

 

Somfy Protect smartphone-app

Met de Somfy Protect-app kun je alles monitoren en controleren vanaf je smartphone. Met de realtime videostreamfunctie kun je de buitenkant van je huis bekijken, maar ook binnenkijken waar je huisdieren en kinderen spelen. Je kunt pushmeldingen inschakelen zodat je gerust kunt zijn in de wetenschap dat je wordt gewaarschuwd als er in je huis iets gebeurt. 
 
Tevens kun je familie, vrienden of buren toevoegen die kunnen worden gewaarschuwd als de camera iets detecteert. Dus zelfs als je op vakantie bent, weet je dat er iemand in de buurt is om langs te gaan, de boel te controleren en indien nodig de politie te waarschuwen.

 

Voeg beveiligingscamera's toe aan je alarmsysteem in huis

Het kopen van een huisalarm startpakket is een geweldige eerste stap om jou, je gezin en huis te beschermen. Deze zijn eenvoudig te bestellen in onze online winkel en vervolgens thuis snel te installeren met behulp van de instructies in de handige, gratis app. 

Het voordeel van het kopen van een starterskit is dat je snel aan de slag kunt en als je eenmaal bekend bent met het huisalarm is dit eenvoudig uit te breiden met meer sensoren. Vaak is het beter om klein te beginnen en dan producten toe te voegen. Het heeft geen zin om veel producten te kopen waarvan je nog niet weet of ze echt nodig zijn. Het is dan beter om te zien waar een behoefte ontstaat na een tijdje het huisalarm in gebruik te hebben. 

 

Haal hier jouw starterskit en beveilig jouw huis snel

Ga verder
Categorieën
Disqus is inactive